Kiev Live: Mooi rustpunt met Portugese inzending.

De laatste repetitie van deze eerste repetitiedag in de arena van Kiev is die van Portugal. Een opmerkelijke situatie, want niet Salvador Sobral heeft die repetitie afgewerkt. Het was zijn zus Luísa Sobral die de eerste repetitie deed voor haar broer en dat zal ze ook komende donderdag doen tijdens de tweede repetitie. Salvador blijft in het land wegens gezondheidsproblemen en komt pas volgende week naar Kiev. Hoe dan ook, Portugal is één van de favorieten om te winnen volgens de vele gokkantoren. De fans zijn echter verdeeld over de kansen van "Amar Pelos Dois".

De act van Portugal is sober. Salvador zal volgende week niet op het grote podium staan, maar op een kleiner podium in het midden van de zaal. Dat deden eerder ook Tom Dice (België 2010) en Anouk (Nederland 2013). Een groot bos zal op de schermen verschijnen, wat past bij het kleine nummer.

Door deze uitzonderlijke situatie kunnen we weinig tot niets zeggen over de zang en act van Salvador Sobral. Luísa geeft er haar eigen draai aan, zoals Salvador dat ook zou doen. Het nummer past Salvador echter wel beter, maar Luísa heeft wel degelijk zangtalent.

Portugal komt goed tot zijn recht na het overweldigende Azerbeidzjan, maar zit straks voor de dancetrack van Griekenland. Toch denken we dat dit genoeg charisma zal hebben om de finale te halen. De vraag is alleen of de hysterische fans rond het kleine podium geen afbreuk gaan doen aan het nummer. Meer over Salvador Sobral kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Portugal staat gepland op donderdagmiddag om 13:20 onze tijd. Portugal zal als negende optreden in de eerste halve finale.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.