Welke twee gaan ook naar finale 'AVRO Junior Songfestival'? [UPDATE]

In Nederland is men vanavond aangekomen aan de tweede halve finale en tevens ook laatste halve finale in hun zoektocht naar de tiende kandidaat voor Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival, dat in december in eigen land is. Vorige week haalden Mainstreet en Melle al hun ticket voor de finale van volgende week en vandaag deelt men er nog twee uit. Voor de andere twee die geen ticket krijgen vanavond, kan er nog wel iets gebeuren, meerbepaald een wildcard.

Tweede halve finale 'AVRO Junior Songfestival 2012'
Alessandro - Una chica especiale
Femke - Tik tak tik
Jade & Sherilyn - Joy
Sterre - Jouw Ogen

[UPDATE 19:54] Alessandro en Femke gaan door naar de finale van volgende. Femke won de stemming bij de kinderjury en Sterre won deze bij de volwassen vakjury. Alessandro mocht zegevieren bij de televoters. De tweede plaats was een gelijke stand tussen Femke en Sterre, maar de punten van de televoters tellen dubbel en Femke kreeg daarvan meer punten.

De twee finalisten worden gekozen door de televoters thuis, een kinderjury en een vakjury bestaande uit Ferry Doedens, Lieke Van Lexmond en John Ewbank. Volgende week zaterdag zal naast de Belgische ook de Nederlandse kandidaat finaal gekozen worden. De winnaar mag op 1 december Nederland vertegenwoordigen in eigen land, meerbepaald in Amsterdam. De show start om 19:00 op Zapp, dat uitzend op Nederland 3.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"